Tot rust komen en verzachten

Ontspanningsweekend in Zeeland
Meditatie & Yin yoga & yoga nidra & Wellness

Je laten verzorgen in ons retraite centrum De Schouw in Zeeland. Met gezonde vegetarische biologische voeding, sauna, massages en evt. coaching. Op adem komen met Yin yoga, meditatie en yoga nidra. Kortom een lang weekend helemaal voor jou!

In het kort: Tot rust komen en verzachten. Tijdens dit lange weekend gaat het helemaal om jou. Kun je je helemaal onderdompelen in meditatie, Yin yoga en yoga Nidra. Deze drie elementen helpen je tot rust te komen en te verzachten, helderheid en ruimte te creëren fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Meditatie, Yin yoga & yoga Nidra

Meditatie

Uit veel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mediatie heel waardvol is bij:

Synchroniciteit ervaren in het leven
Meer energie en balans creëren
Beter slapen
Stress verminderen
Hoog sensitiviteit
Concentratieproblemen
Opbouwen van zelfvertrouwen

Meditatie is een manier om jezelf te trainen en inzicht te krijgen in de werking van ons brein en menselijk energiesysteem. Dit is gunstig voor je hele lichaam en bewustzijn, vergelijkbaar met de manier waarop sporten een wijze is om het lichaam sterker te maken.

Yin yoga

Yin yoga als basis om het natuurlijke proces tot ontspanning van het lichaam te ondersteunen. Als ontspanning optreedt, krijgen andere elementen van het lichaam ruimte, zoals bindweefsel, banden en pezen. In het dagelijks leven zijn we niet gewend deze elementen van het lichaam aandacht te geven/ te trainen. We zijn vaak voornamelijk gericht op de spieren en het (kracht)trainen hiervan. Onder andere om deze reden is Yin Yoga een prachtige aanvulling op de meer actieve vorm van yoga en andere sporten waar de spieren veel gebruikt worden en soms wat onder druk staan. De yin en yang in balans.

Daarnaast is Yin Yoga ook een effectieve stimulatie voor organen, meridianen (energiebanen) en chakra’s (energie punten) in het lichaam.  Bij Yin yoga blijven we wat langer in de houding om ons lichaam en daarmee ook onze emoties, gedachten en Spirit ruimte te geven om te ontspannen.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een yoga-vorm, een systematische methode voor complete ontspanning. Tijdens een Yoga Nidra sessie, lig je ontspannen en verwelkomen we verschillende aspecten van ons wakkere bestaan. Door alles te verwelkomen en er niets mee te hoeven, ontspannen het lichaam en de geest op een vriendelijke en zachte manier. 

Met Yoga Nidra herstructureer je van binnenuit en hiermee kunnen oude gewoonten die je niet meer dienen, verdwijnen en kunnen er gezonde nieuwe gewoonten voor in de plaats komen. Yoga Nidra werkt door in de diepere lagen van de de psyche. In ieder gebied van het brein zijn miljoenen indrukken opgeslagen, die we niet allemaal kunnen verwerken. Yoga Nidra helpt bij de verwerking.   

Deze retraite is in samenwerking met Fit Body Mind.
Mail mij gerust als je vragen hebt post@ingridgroot.nl

Aanmelden kan hier

Retreat in Zeeland. Tijdens deze retraite heb je naast dagelijkse Yin yoga elke dag vrije tijd om lekker te wandelen, een boek te lezen, te nietsen, je meditatie te oefenen en gebruik te maken van de wellness faciliteiten.

Holding space, Ingrid

Wanneer: Weekend 7-9 mei 2021
Waar: Kuuroord de Schouw in Zeeland
Wat:  weekend Yin yoga, meditatie, yoga nidra
Voor wie: Voor iedereen met en zonder ervaring
Vrije tijd: wellness, behandelingen,wandelen aan zee, fietsen op leenfiets en relaxen.

Wellness: sauna’s, hottub, koudwaterbad, voetenbad, ontspanningsruimte, massagestoel, zonnebank, buitenzwembad en ligweide.

Deze retraite vindt plaats in samenwerking met Fit Body Mind, voor volledig programma en aanmelden  Fit Body Mind. Mail mij gerust als je vragen hebt post@ingridgroot.nl

Aanmelden kan hier