Tot rust komen en verzachten

Ontspanningsweekend in Zeeland
Meditatie & Yin yoga & yoga nidra & Wellness

Je te laten verzorgen in ons retraite centrum De Schouw in Zeeland. Met gezonde vegetarische biologische voeding, sauna, massages en evt. Coaching. Op adem komen met Yin yoga, meditatie en yoga nidra, verdiepen en mooie ontmoetingen. Kortom een lang weekend helemaal voor jou!

In het kort: Tot rust komen en verzachten. Tijdens dit lange weekend gaat het helemaal om jou. Kan je je helemaal onderdompelen in meditatie, Yin yoga en yoga Nidra. Deze 3 elementen helpen je tot rust te komen en te verzachten. Helderheid en ruimte te creëren fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Meditatie, Yin yoga & yoga Nidra

Meditatie

Uit veel wetenschappelijk onderzoekt blijkt dat mediatie heel waardvol is bij:

Synchroniciteit ervaren in het leven
Meer energie en balans creëren
Beter slapen
Stress verminderen
Hoog sensitiviteit
Concentratieproblemen
Opbouwen van zelfvertrouwen

Meditatie is een manier om jezelf te trainen en inzicht te krijgen in de werking van ons brein en menselijk energiesysteem. Dit is gunstig is voor je hele lichaam en bewustzijn, vergelijkbaar met de manier waarop sporten een wijze is om het lichaam sterker te maken. In deze retraite als ondersteuning met Yin yoga en Yoga Nidra.

Yin yoga

Als basis om het natuurlijke proces tot ontspanning van het lichaam te ondersteunen. Als ontspanning optreedt krijgen andere elementen van het lichaam ruimte, zoals bindweefsel, banden en pezen. In het dagelijks leven zijn we niet gewend deze elementen van het lichaam aandacht te geven/ te trainen. We zijn vaak voornamelijk gericht op de spieren en het (kracht)trainen hiervan. Onder andere om deze reden is Yin Yoga een prachtige aanvulling op de meer actieve vorm van yoga en andere sporten waar de spieren veel gebruikt worden en soms wat onder druk staan. De yin en yang in balans.

Daarnaast is Yin Yoga ook een effectieve stimulatie voor organen, meridianen (energiebanen) en chakra’s (energie punten) in het lichaam.  Bij Yin yoga blijven we wat langer in de houding om het ons lichaam en daarmee ook onze emoties, gedachten en spirit ruimte geven om te ontspannen.

Yoga Nidra

Yoga Nidra is een yoga vorm, een systematische methode voor complete ontspanning. Tijdens een Yoga Nidra sessie, lig je ontspannen en verwelkomen we verschillende aspecten van ons wakkeren bestaan. Door alles te verwelkomen en er niets mee te hoeven ontspant het lichaam en de geest op een vriendelijke en zachte manier. 

Met Yoga Nidra herstructureer je van binnenuit en hiermee kunnen oude gedragingen en gewoonten die je niet meer dienen verdwijnen en gezonde nieuwe gedragingen en gewoonten voor in de plaats komen. Yoga Nidra werkt door in de diepere lagen van de de psyche. In ieder gebied van het brein zijn miljoenen indrukken opgeslagen, die we niet allemaal kunnen verwerken. Yoga Nidra helpt bij de verwerking.  

Dit lange weekend aan zee is dan ook voor iedereen die wil genieten van Yin yoga, meditatie en yoga nidra. 

Deze retraite is in samenwerking met Fit Body Mind.
Mail mij gerust als je vragen hebt post@ingridgroot.nl

Aanmelden kan hier

Retreat aan Zee – Castricum. Tijdens deze retraite heb je naast dagelijkse Yin yoga elke dag vrije tijd om lekker te wandelen, een boek te lezen, te nietsen, je meditatie te oefenen en gebruik maken van de wellness faciliteiten.

Holding space, Ingrid

Wanneer: Weekend 7-9 mei
Waar: Kuuroord de Schouw in Zeeland
Wat:  weekend Yin yoga, meditatie, yoga nidra
Voor wie: Voor iedereen met en zonder ervaring
Vrije tijd: wellness, behandelingen,wandelen aan zee, fietsen op leenfiets en relaxen.

Wellness: sauna’s, hottub, koudwaterbad, voetenbad, ontspanningsruimte, massagestoel, zonnebank, buitenzwembad en ligweide.

Deze retraite vindt plaats in samenwerking met Fit Body Mind, voor volledig programma en aanmelden  Fit Body Mind. Mail mij gerust als je vragen hebt post@ingridgroot.nl

Aanmelden kan hier