Over

Ingrid Groot
Hallo! leuk dat je een kijkje neemt op mijn website.

Bijna dertig jaar geleden kwam ik op het rijkelijk gevulde yogapad terecht. Dit leidde langs de Hatha, Ashtanga yoga en Yoga Nidra en naar mijn uiteindelijke specialisatie Yin Yoga en meditatie. Ook de inzichten, levenswijzen en filosofieën van verschillende leermeesters hebben mij geinspireerd.

Onderweg 

heb ik diverse functies vervuld in de communicatiebranche. Met veel plezier heb ik jarenlang als freelance communicatie-adviseur bij diverse reclamebureaus gewerkt. Het was een mooie, bijzondere, enerverende en inspirerende tijd. Een productie proces met een crew van 80 mensen was te leuk! Hoe ingewikkelder het werd, hoe leuker ik het vond.

Daarnaast ben ik altijd nieuwsgierig naar wat het leven mij nog meer te bieden heeft.  

Leermeesters

Zo heb ik veel gereisd naar onder andere Guatemala waar ik een tijd bij de Maya’s leefde en kennis mocht maken met de ongelofelijke kracht van het Sjamanisme. De Aboriginals in Australië leerden me over het land en vooral over het Stil Zijn. De Maori’s in Nieuw-Zeeland hebben me de oerkracht laten zien. De Spanjaarden hun passie voor Flamenco dansen en de Canadese First nation people hun creativiteit en rituelen. In het magische India leerde ik de eenheid ervaren binnen alles wat daar gebeurt.  

Ik volgde meerdere opleidingen op het gebied van coaching, persoonlijke- en spirituele ontwikkeling. Daarnaast was en is het leven zelf toch wel de beste leermeester. Door alle verschillende, prachtige, intense, moeilijke, ongelooflijke en bijzondere ervaringen in mijn leven is de basis gecreëerd voor iets wat ik zelf niet had kunnen voorzien.  

‘Het leven gebeurt je terwijl je andere plannen maakt’ is zeker op mij van toepassing. Zonder dat het een bewuste beslissing was van mijn kant, veranderde mijn leven en verzorg ik nu al een aantal jaren Yin yoga docentenopleidingen en verdiepingstrainingen voor yin yoga docenten. Ook is er een online college ontstaan met yin yoga lessen, meditatie workshops en trainingen. Met ‘kennis en kunde’ vanuit veel opleidingen in binnen en buitenland, maar vooral ook vanuit een heel brede (levens)ervaring verzorg ik dit alles met veel plezier.

‘Kennis en kunde’: 

 • Raja en Hatha yoga opleiding.
 • Ashtanga opleiding, en verschillende modules met (internationale) docenten. 
 • Yin Yoga opleiding en diverse workshops en cursussen. 
 • De helende reis. Coaching en emotioneel werk.
 • Esoteric healing opleiding. Drie jaar en extra verdiepingsmodules .
 • Mindfulness – 8 weken. 
 • Yoga & coaching tijdens diverse yoga retraites in Spanje en Nederland. 
 • Mede auteur van het boek: Meesterschap in coaching, de methodiek voorbij. 
 • Vipassana meditatie opleiding.
 • Yoga Nidra opleiding.
 • Studeerde: Tarot, de Kybalion, Nummerologie, Alchemy, Astrologie, Tree of Life, Flower of life, Meditatie, Visualisatie, Mantra’s, Droomwerk, chakra healing/reading, mediumschap, Sha lu a ka Healing

Processing…
Success! You're on the list.