Yin yoga• lesvormen

Yin Yoga• 

Yin yoga kan je zien als een vorm van meditatie die het natuurlijke proces van het lichaam om te ontspannen, ondersteunt. Als ontspanning optreedt, krijgen andere elementen van het lichaam ruimte, zoals bindweefsel, banden en pezen. In het dagelijks leven zijn we niet gewend deze elementen van het lichaam aandacht te geven/ te trainen. We zijn vaak voornamelijk gericht op de spieren. Onder andere om deze reden is Yin Yoga een prachtige aanvulling op de meer Yang (actieve) vorm van Yoga en andere sporten waar de spieren veel gebruikt worden en soms wat onder druk staan. 

Daarnaast is Yin Yoga ook een effectieve stimulatie voor organen, meridianen en chakra’s  (energiebanen en punten) in het lichaam. 

Met Yin Yoga is het zo dat je niet je lichaam gebruikt om in de houding te komen maar de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn.

Bij Yin Yoga blijven we wat langer in de houding zodat het bindweefsel, de banden en pezen de ruimte krijgen door middel van een lichte spanning in de houding en ontspanning van de spieren. De houdingen zijn veelal dicht bij de grond en worden langer aangehouden om het lichaam ruimte te geven om te ontspannen.

Soms heeft de yin yoga les in de Yin•ergie zoomroom iets extra’s. Een fijne toevoeging voor als je extra gevoelig bent, de meditatie of de healing geeft je net die diepere ontspanning in je yin yoga beleving.

Check de online lessen hier

Yin yoga• healing. 

Een Yin yoga les met als extra een healing op afstand. Bij een healing op afstand is er een afstemming op jouw energie die hier al een intentie voor heeft neergezet doordat je je hebt aangemeld voor de les. Tijdens de healing kan er ontspanning optreden. Ook kan er een over- of onder-activatie van een energie (chakra) punt aan het licht komen. Precies dat wat nodig is, zal in overeenstemming met jouw energie lichamen en jouw ziel plaatsvinden. Een energetisch opschonen.

Check de online lessen hier

Yin yoga• Nidra

Yin yoga & Yoga nidra
Dit is een combinatie van Yin yoga houdingen en een Yoga Nidra sessie. 

Yoga Nidra is een yoga vorm, een systematische methode voor complete ontspanning op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Tijdens een Yoga Nidra sessie, lig je ontspannen en verwelkomen we verschillende aspecten van ons wakkere bestaan. Door alles te verwelkomen en er niets meer te hoeven ontspannen het lichaam en de geest op een vriendelijke en zachte manier. 
Met Yoga Nidra herstructureer je van binnenuit en hiermee kunnen oude gedragingen en gewoonten die je niet meer dienen, verdwijnen en er kunnen nieuwe gedragingen en gewoonten voor in de plaats komen. Yoga Nidra werkt door in de diepere lagen van de psyche. In ieder gebied van het brein zijn miljoenen indrukken opgeslagen, die we niet allemaal bewust kunnen verwerken. Yoga Nidra beoefen je comfortabel liggend op je mat. 

Yin yoga• advanced

Deze les is voor iedereen die houdt van Yin yoga en dit vaker doet. Door je beoefening weet je al dat het in de Yin yoga gaat over een stretch en een compressie die je fysiek voelt.  Je bent bekend met de ontspanning van de spieren en je natuurlijke stop. In deze les brengen we het net iets verder en ontstaat er een beleving vanuit een van de volgende elementen:

  •       Langere duur van de houding. 
  •       Chakra theorie. 
  •       Yogafilosofie vanuit het 8-voudig pad.
  •       Emotionele en mentale energielichamen.
  • Heb je een vraag, laat het weten, wellicht kan ik deze verwerken in de les. 

Yin yoga• chakra meditatie

In deze voor iedereen toegankelijke Yin yoga les kiezen we iedere keer een andere chakra energie om de les vorm te geven. Ons chakrasysteem is als het ware de energetische tegenhanger van ons fysieke zenuwstelsel. En minstens zo belangrijk. In de les zal ik het chakra systeem toelichten en een van de chakra’s uitlichten per les.

Check de online lessen hier

Foto door Ksenia Chernaya op Pexels.com

Algemene en covid-19 protocol vind je hier.