Een Helende Chakra Reis

Wat is een helende Chakra Reis?

De bijzondere reis activeert de zelfhelende wijsheid in je lichaam. Vanuit stilte brengen de Chakra’s energie in beweging en helpen ons inzicht te krijgen in ons eigen doen en laten. Helderheid te creëren en de verbinding te ervaren in onze emoties en gedachten. Open de deur naar nieuwe mogelijkheden!

Start van de reis

We beginnen met Yin Yoga. Deze yogavorm brengt je in je lichaam. Door te ontspannen geeft je lichaam heldere inzichten in dat wat er werkelijk leeft in jezelf. Inzicht is nodig om te leren van jezelf en van je omgeving. Vanuit inzicht kan je energie zich weer balanceren. Diepe verlangens mogen daardoor weer naar de oppervlakte komen, zodat jij die vol energie in het leven neer kan zetten.

Oefeningen die een zachte tractie van het bindweefsel creëren zijn yin. Hoe belangrijk het ook is voor ons fysieke en mentale welzijn om sterk te zijn, het is niet de spierkracht die ons het gevoel van gemak en lichtheid in het lichaam geeft, het is de flexibiliteit van de gewrichten.

We zijn zo bekend met actie met bewegen dat het bijna een nieuwe manier van denken vraagt om een yin yoga (stiller en langere duur van de houding)  manier toe te passen. Iedere houding in combinatie met de chakra-energie geeft een extra dimensie aan de ervaring.

Op reis met een helende chakra visualisatie 

Via een geleide visualisatie maken we een helende chakra reis door de subtiele energie. Hierdoor ontstaat er verbinding met het zelfhelende vermogen van je lichaam, de verwondering in de geest en liefde in ons emotionele zijn.

Je bekijkt en onderzoekt je emoties, patronen, verwachtingen, gedachten en verlangens in connectie met de energie van de chakra’s. Door oude verlangens, verwachtingen, emoties en patronen de ruimte te geven ontstaat er (h)erkenning van wat altijd in de stilte aanwezig is, je ware natuur, bewustzijn en potentie.

Je beoefent deze geleide visualisatie liggend op de yogamat.

Integratie en borging met een kleur en geur meditatie 

Deze afrondende meditatie helpt je om te integreren en om opgeruimd en vitaal je pad verder te bewandelen. Dit laatste ontspanningsmoment wordt ondersteund door de helende kleuren en geuren.

Een waardevol mini retraite moment helemaal voor jezelf

Datum: zaterdag 1 oktober 2022
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Ajna Tempel – Heemskerk
Prijs: €59