Tegenkracht van gedachtenkracht.

Een verhaal over de kracht en eerlijkheid van Dolfijnen.

Het slapen in een hut in de jungle is bijzonder. Wat het heel speciaal maakt is dat als ik mijn hut uit loop een paar meter verder het strand en de zee zich aandienen. De zee is favoriet, water is mijn element. 

Langs de rand van de zee loop ik naar het hoofdhuis waar het ontbijt al klaar staat. ‘Goedemorgen’ roept Alan, de kapitein. ‘Goedemorgen Alan, hoe is het vandaag? Goed weer om de zee op te gaan en dolfijnen te ontmoeten’? ‘Zeker is het goed weer om de zee op te gaan, en of we dolfijnen ontmoeten dat zullen we nog wel gaan zien. Zoals je weet ook afhankelijk van de energie van de groep’. 

Zeeziek.

Ja eerder in de week zijn we voor het eerst de zee op gegaan om de dolfijnen te ontmoeten. Iedereen was vol van verwachting, zelfs zo vol dat een heel aantal mensen (zee)ziek werden. Volgens Alan betekent dit dat er zoveel verwachting van de groep uitgaat, zoveel energie van moeten, dat de dolfijnen niet komen om ons te begroeten. Dat er eerst het een en ander opgeruimd dient te worden en dat mensen daarom zeeziek worden. Het letterlijk overgeven aan de zee. 

Vandaag voelt het anders, er gaan ook minder mensen mee op de boot. Sommige zijn na drie dagen teleurgesteld vertrokken. Ik vraag Alan of het vaker voorkomt dat de dolfijnen niet komen. ‘De dolfijnen zijn, net als de walvissen, heel sensitieve dieren. Zij voelen wanneer iets echt is. En ze voelen ook wanneer er een lichte manipulatie is binnen een groep die denkt het wel te weten. Denkt het wel te mogen ontvangen, direct hier en nu’. Hij vertelt dit alles zonder enig oordeel meer als een ervaringsdeskundige die goed opgelet heeft. ‘Hoe voel je dat verschil tussen iemand die oprecht is en het lichtjes manipuleert.’ Vraag ik hem. ‘De mensen die licht manipuleren zijn ook oprecht, zij geloven heus dat ze door deze gedachtenkracht uit te zenden de Dolfijnen naar zich toe trekken.’

‘Maar ze komen niet’ zeg ik. 

‘Nee ze komen niet omdat ze een vrije wil hebben, en er bewust of onbewust bij veel mensen een licht druk is van tijd. Dat ze hier maar drie dagen zijn bijvoorbeeld en per se met een verhaal over de dolfijnen en walvissen naar huis willen.’

‘En daar hebben de dolfijnen geen boodschap aan, aan tijd. Zij resoneren met ons op de juiste tijd.’ ‘Ja dat begrijp ik ergens wel, maar het lijntje voelt wel heel dun. Ik wil ook graag dolfijnen ontmoeten en denk daar ook aan, wat kan ik doen?’ ‘Ontspannen en voelen, ze komen echt wel.’ Zegt hij heel simpel. ‘Ontspan en geniet van de zee van de lucht, de schoonheid van de rondzwevende vogels, de golven, de vissen er is nog zoveel meer’. 

De kleine open boot met 10 zitplaatsen en voorop een stoel voor de dolfijnen spotter, Elisa, jaren ervaring heeft ze. Ze kan precies spotten waar de dolfijnen verblijven, of ze zin hebben in een ontmoeting of aan het eten zijn en hier geen zin in hebben. Allemaal lichaamstaal en signalen die ze heeft toegelicht voordat we aan boord gaan. 

Het is fantastisch om op ruim water te zijn. We zijn al uren onderweg en de zon brandt flink. Ik kijk nog eens goed naar de boot die, zie ik nu, ook 2 stangen heeft die uitsteken naar buiten. ‘Waar zijn die stangen voor vraag ik’. ‘Die gebruiken we als we een school dolfijnen spotten en ze ons uitnodigen in het water. We mogen niet los in het water gaan om te zwemmen met ze. Maar we kunnen jullie wel aan de stangen laten hangen en tussen de dolfijnen doorvaren. Vinden ze vaak heel leuk’. ‘Cool dat wil ik wel.’ Zeg ik. Ze lacht en zegt ‘ik dacht dat jij een beetje cynisch was over het hele dolfijnen gebeuren?’ Enigszins betrapt voel ik mij wel. ‘Ja dat is ook zo’ 

Nog geen half uur later zijn we omringd door dolfijnen.

Dan is het mijn beurt om aan de stang te gaan hangen in het water om samen te zijn met de dolfijnen. Ergens vind ik het ook heel spannend. Dan hang ik aan de stang, wauw wat een ervaring wat een uitzicht. De geluiden onder water zijn intens. Mijn hele lichaam begint te vibreren en 2 dolfijnen komen onder mij zwemmen. Draaien zich met hun buik naar mij toe en het gevoel in mij is overweldigend. Zonder na te denken laat ik de stang los en lig in het water. De boot vaart verder zonder mij, zij hebben niet in de gaten dat ik in het water lig. Een klein moment van paniek. 

Dan komen de dolfijnen langszij zwemmen en spelen. De 2 dolfijnen die onder mij zwemmen keren weer hun buik naar mij toe, alsof ze zeggen we vangen je echt wel op. Het is als een concert onderwater aangevuld met liefdevolle entertainment. Ze duiken, ze cirkelen, ze kwebbelen en ik dompel mij onder er is geen keus. Het is alsof de watergoden mij dragen en sturen. Een moment volledig een zijn met het water, in het water met de dolfijnen. Er bestaat geen ander wereld, een wereld met mensen, werk, telefoon, onvrede, vakantie is heel ver weg. Alleen het hier en nu met deze waanzinnig liefdevolle wezens. Die mij speels in mijn buik en zij prikken, het is echt alsof ze lachen en ik lach ook. Verslik mij daardoor in het water wat binnenkomt door mijn snorkel. Nog meer lachen en water binnenkrijgen. Inmiddels trilt mijn hele lichaam van een, tot dat moment, voor mij onbekende healing frequentie. Ik weet het, voel het en doorleef het als het ware. Geen andere keuze dan hier te zijn. 

Begrijp je het nu?

Dan is daar weer de boot, zij waren zich inmiddels bewust van het feit dat ik er niet meer was. Alan steekt zijn hand uit en trekt mij aan boord. En zegt ‘begrijp je het nu?’ ‘Ja’ zeg ik, tranen rollen over mijn wangen. Hij glimlacht naar mij met die stralende ogen en zegt ‘welkom’. Ik moet gaan zitten het lichaam trilt nog steeds oncontroleerbaar. Heel vredig zit ik op een stoeltje in de boot en geniet van alles om me heen. 

In de dagen erna wordt het wonder nog groter als deze zelfde groep dolfijnen zich iedere dag laat zien aan ons. Volgens Elisa – de dolfijnspotter – aan mij, maar zover zou ik niet willen gaan. 

WAANZINNIG WARME WINTERAANBIEDING 6 ONLINE YIN YOGA+ LESSEN VOOR MAAR €33,- en een Gratis les van 1,5 uur op zaterdag 13 maart. Je korting meer dan 50%!

Aankopen kan t/m 1 maart.

Schrijf je hier in
of stuur een e-mail naar post@ingridgroot.nl

Geef een reactie