Het Staande Volk

Het Staande Volk, zoals de bomen en planten worden genoemd in de Indiaanse traditie. Daar moest ik aan denken toen ik deze foto nam. De energie die ik voelde toen ik langs de prachtig bomen liep in de natuur.

Het staande volk, de kracht van de bomen gaat over gronding, aarden, wortelen, geven en ontvangen. Zo is dit mij ook geleerd toen ik bij Canadese Aboriginals woonde en leerde. Dat gronding zo belangrijk is om de andere wereld te ontdekken en te communiceren vanuit intuïtie met onze gidsen. Dit is hoe zij het verwoorden:

  • Gronding is belangrijk voor spirituele groei.
  • Door gronding kan je ziel landen in je lichaam en kan je vanuit daar de wereld aanschouwen.

Als er een punt is in het leven waar het lijkt te stagneren in (spirituele) groei dan vraagt gronding aandacht. Veelal is er een idee dat als we maar veel mediteren, yoga beoefenen, sporten, aan zelfontwikkeling doen etc dat er dan een moment komt waar alles klopt. En toch lijkt dat moment vaak ver weg en is het iets waar we naar toe willen bewegen. Naar iets toe bewegen wat er altijd al is, wat we kunnen ervaren als we even stilstaan. Het staande volk is een mooi voorbeeld in Zijn, staan op de zelfde plek en ook de doorstroming toe laten. Van de wortels naar de toppen van de takken en de Zon energie van de takken naar de punten van de wortels.

Waarom en hoe gronding:

  • Wortels diep in de aarde.
  • Toepassing.
  • Dankbaarheid.

Wortels diep in de Aarde.
Het staande Volk leert ons hoe we onze wortels diep de Aarde in moeten sturen om spirituele voeding te ontvangen. De energie, die ons opnieuw met de Aarde verbindt en ons lichaam weer voedt, uit de wortels te halen. Zonder de wortels gaat de verbondenheid en balans tussen beneden en boven verloren. Wortels in de aarde, takken richting vader Zon. De stam als verbinding tussen boven en beneden. Als wij als mens niet goed geworteld zijn dan lijken dingen net niet te lukken of van de grond te komen terwijl de ideeën goed zijn, maar vallen we steeds om. Een boom die goed geworteld is staat stevig, groeit gestaag, strekt zijn takken uit naar vader Zon en laat zijn bladeren glanzen. Als het tijd is, laat de boom moeiteloos deze bladeren los om meer naar binnen te keren. Te herstructureren van binnenuit, om van daaruit op de juiste tijd weer te gaan groeien en bloeien.

Toepassing.
Visualisatie oefening: Visualiseer verbondenheid met de aarde, door vanuit de voeten de wortels te activeren. Wordt voor een moment even helemaal stil…helemaal stil…. als een boom in het bos. Voel de verbinding met het midden van de aarde vanuit je voeten. De kracht van het lichaam als stevige stam. Je armen als denkbeeldige takken omhoog om de kracht van vader Zon op te zoeken. Jij als brug en geleider tussen hemel en aarde.

Dankbaarheid.
Wanneer we dankbaarheid tonen voor de geschenken die we ontvangen in het leven, erkennen we de wortel van elk geschenk.

Als energie uit de bron (daar waar de wortels uit putten) je lichaam instroomt dan krijgt je intuïtie weer ruimte en ontstaat er een nieuwe impuls om de takken weer uit te steken om licht op te vangen.

Aho heilige Levensboom
Wortel van elke boom
Dank voor het geven
Van wat je mij geeft.
Aho Staande Wezens
Ik wil graag leren
Mijn wortels te gronden
en de Zon te eren.


[Met dank, inspiratie en deel gedicht, uit het boek Moeder aarde van Jamie Sams]

WAANZINNIG WARME WINTERAANBIEDING 6 ONLINE YIN YOGA+ LESSEN VOOR MAAR €33,-

STUUR MIJ EEN E-MAIL EN IK MAAK HET VOOR JE IN ORDE! 

POST@INGRIDGROOT.NL